Om oss

Profilplåt är ett legotillverkningsföretag som etablerat sig i Järbo, Järbo är beläget strax utanför Sandviken. Vi på Profilplåt arbetar för att lösa dina uppdrag kostnadseffektivt och enkelt, samt hålla en hög servicegrad.

Vi utför stansning, bockning, svetsning och montering efter kundens behov. Vi har egen tillverkning av de mesta som vi monterar, vilket ger Dig som kund möjlighet att skräddarsy tillverkningen efter dina önskemål.

Snabbfakta

Plats: Järbo (Yllefabriken)
Anställda: ca 35-40 personer
Start: 2003

Historia

Under årens lopp har det bedrivits flera olika verksamheter i de lokaler som Profilplåt idag är verksamma i. Den första kända verksamheten som bedrevs på platsen utgjordes av Stångjärnshammare år 1637-1702. Därefter har en mängd olika företag bedrivit sin verksamhet i Yllefabriken. Den verksamhet som fastigheten förknippas mest med och även den som antagligen givit byggnaden sitt namn är AB Gästriklands Yllefabrik som var verksam i lokanderna under åren 1892-1966/67. Omfattningen på Gästriklands Yllefabriks verksamhet var från början liten och främst till för att byborna skulle kunna lämna in sin ull för att få den till garn. Verksamheten växte och var som störst år 1955, då de var 300 anställda. Yllefabriken förknippas även med företaget Vinsotén AB som bedrev sin verksamhet mellan åren 1968-1998.

Sedan 2003 ägs Yllefabriken av Profilplåts VD, Per Norling. Det är i Yllefabrikens lokarer som Profilplåts professionella medarbetare idag stansar, bockar, svetsar och monterar plåt efter kundens behov.

Vårt mål är att våra kunder ska känna sig trygga och säkra med oss som leverantör.